14. heinäkuuta 2022

Puijon tornissa

6.päivä: Suonenjoki - Kuopio - Siilinjärvi, 80 km

Ysipirtissä lounaaksi julmetun kokoinen grilliannos. Se olisi varmaan pitänyt nälän iltaan asti, mutten laskenut sen varaan.

Sadekuuro osui kohdalle Kuopion Matkusissa. Kolme varttia istuskelua bussipysäkkikatoksessa. Sateen ja pienen tuumaustauon jälkeen kävin Puijon tornissa. Jo juurelle kiipeäminen kävi urheilusta työntäessä raskasta pyörää jyrkälle vaaralle. Komeat näkymät. Kylää lukuunottamatta ollaan aivan metsän keskellä. Kuopion keskusta kuvassa oikealla.

Koillisessa siinsi komeita vaaroja.

4 kommenttia:

  1. Komeata on. Riittää mäkiä ylös kavuttavaksi.

    VastaaPoista
  2. Sillbölen rautakaivosten kaltaalta lausumme me itse: maisemat ovat tosiaan lumoavia. Nyt alkavat monet mutkat ja mäet Nilsiän kautta Nurmekseen, "kotimatkalle Pohjois-Karjalaan" (sun ei tarte vaihtaa farkkuja verkkarihousuun, vaikka Leevi and the Leavings niin rallatteleekin). Sulla on tota kuvaajan silmää, ajatusta, sisäistä näkyä. Ilo tarinaasi matkanteosta on seurata. Kartagoni pysyy auki kyökin puolella, ruokapöydällä. Siispä raudanlujia terkkuja ja -toivotuksia lapsuutesi kotiseudulta - rautakaivoksilta sanoo & lausuu isä.

    VastaaPoista
  3. 😃 Kyllä tolla annoksella hetken polkee... uskoo ? Seija

    VastaaPoista
  4. Pilviset taivaat ovat monesti paljon komeampia, kuin paljon kuvatut kirkkaat ja aurinkoiset... SM

    VastaaPoista