14. joulukuuta 2010

Kuvia Kecskemetistä, osa 3

TKK:n urapalveluihin oli lähetettävä valmiiseen pohjaan perustunut matkaraportti kesän kokemuksesta. Omani julkaistiin hetki sitten. Se kokoaa varsin hyvin omat kokemukseni männäkesältä.

Kävin esittelemässä Aalto-yliopiston TKK:ta wanhassa kotilukiossani Vantaalla. Olin alun perin ajatellut, että kävisin moikkaamassa wanhoja opettajiani samalla keikalla. Tämä kuitenkin jäi, koska ennen esitystäni en ehtinyt käydä opettajienhuoneessa, koska tekniikan kanssa oli sähellettävä: esitys oli muistitikulla, mutta auditorion tietokone-dataprojektori-yhdistelmä oli eri mieltä kelmusulkeisten pitämisestä. Sain sentään kalvot näkyviin auditorion tietokoneen näytölle omaksi tuekseni, mutten voinut esittää niitä kuulijoille. Siispä jouduin säveltämään päästäni käytännössä kaiken.

Esitys sujui hyvin. En juuri jännittänyt sitä aloittaessani, koska tiesin, että olen paikalla asiantuntija ja muut eivät tiedä asiasta juuri tuon taivaallista. Lisäksi tavoilleni uskollisesti heitin itseäni koskevaa huumoria, joka ilmeisesti upposi yleisöön: kaikki reilut 50 henkilöä jaksoivat pysyä hereillä loppuun asti. Lisäksi yritin pitää yleisöä hereillä heittämällä heille yksinkertaisia kysymyksiä, jotta saisivat itsekin osallistua. Esitykseni pysyi myös aikataulussaan, kun se kesti n. 50 min.

Kokonaisuutena on sanottava, että oli hienoa olla esiintymässä. Esityksen pitäminen ei ollutkaan niin paha nakki kuin kuvittelin. Asiaa helpotti huomattavasti, kun tiesi, mistä puhuu. Asiaan kannattaa siis perehtyä hyvin ennen esitystä. Toivottavasti joku abi sai kipinän hakea TKK:lle esitykseni jälkeen.



EDIT 21122010:

Muut osat:
Ilmailufriikin unelma - kuvia Kecskemetistä, osa 1
Kuvia Kecskemetistä, osa 2
Kuvia Kecskemetistä, osa 4