6. joulukuuta 2007

Koneenrakennusta

Eilen oli taas vaihteeksi työntäyteinen päivä. Tulin koulusta puolelta päivin ja aloin piirtää tätä (päiväys on ihan mitä sattuu, sillä ei ole niin väliä ;) ):



Kyseessä oli siis syyslukukauden viimeinen koneenrakennuksen kurssin harjoitustyö, jossa sama piirustus tehtiin kahdesti: tietokoneella ja käsin lyijykynällä piirtämällä. Olin piirtänyt tämän tietokoneella jo aiemmin, ja tämä lyijäriversio olikin lähinnä kopioimista siitä. Käsinpiirustusta harjoiteltiin, koska mm. tentissä tulee olemaan yksinkertainen projektiotehtävä. Aimo Pereen Koneenpiirustuskirjasta oli hyötyä tässä käsinpiirtämisessä; siinä selitettiin vaihe vaiheelta, mitä kannattaa tehdä. Minulta kului lopulta noin 2 tuntia tämän piirtämiseen.

Työn jälkeen oli todella hieno fiilis: palautus on vasta ensi viikolla, mutta nyt ei tarvitse ainakaan huolia tästä, kun se on tehty. Epäilisin, että yrityksissä piirretään tällaiset työpiirustukset tietokoneella, koska käsin piirtäminen on niin paljon vaivalloisempaa ja aikaavievää. Tulipahan nyt sekin koettua, ja olen yhtä kokemusta rikkaampi. Lenkki kutsui tämän piirrettyäni, koska halusin päästää pahimmat höyryt pihalle ja lepuuttaa hermojani.

Tjaah, niin tänäänhän on Suomen itsenäisyyspäivä... Onnea 90-vuotiaalle Suomelle! Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!