20. elokuuta 2021

Siirtoetappi

10. päivä, Somero - Letku

Lepopäivä. Siirto autolla n. 25 km. Pyörään uusi ketju rattaiden säästämiseksi. Matka jatkuu huomenna pääkaupunkiseudulle. Ironista on, että tänään, kun en pyöräillyt metriäkään, ei myöskään satanut. Eiköhän huomenna jälleen sada kaatamalla, kun pitäisi pyöräillä!

Luotsipalvelua Piikkiössä

9. päivä, Turku - Piikkiö - Paimio - Salo - Somero, 96 km

Turun keskustasta Piikkiöön ajoin erään paikallisen pyöräilijän kanssa samaa matkaa. Hän sattui samaan aikaan samalle reitille. Rupattelimme mukavia hänen luotsatessaan ajoa paikallistuntemuksellaan. Pyysin, että kävisimme Littoistenjärvellä, joka puhdistettiin kemiallisesti vuonna 2017. Halusin nähdä, olisiko vesi edelleen yhtä kirkasta; rannalta se ei näyttänyt enää kovin kirkkaalta, vaan humus oli selvästi jo samentanut veden kuten linkin uutisestakin ilmenee.

Paimion jälkeen alkoi lähes yhtenäinen sade lyhyitä taukoja lukuunottamatta. Sadetta jatkui etapin loppuun asti. Tuntui, ettei se lopu ikinä. Oli kovin harmaata. Näkyvyys oli sateessa tuskin muutamaa kilometriä. Sääennusteen sademäärät tuntuivat lähinnä vitseiltä, koska vettä tuli varmasti monta milliä, vaikka ennuste näytti loppuiltapäivästä ja alkuillasta alle millin yhtä tuntia kohden.