19. elokuuta 2010

Ilmailufriikin unelma - kuvia Kecskemetistä, osa 1

Unkarissa vietin siis aikani suurimmaksi osaksi Kecskemetin sotilaslentokentällä ilmailutapahtumassa. Ilmailusta kiinnostuneelle tapahtuma oli taivaan lahja: lentävää härveliä oli kaikennäköistä ja -kokoista. Maanäyttelyä ei suinkaan ollut unohdettu, vaan nähtävillä oli vaikka mitä.



Lauantaina keskityin itse lentoesityksiin. Samat peltipurkit lensivät myös sunnuntaina, jolloin kiersinkin enemmän maanäyttelyä. Unkarin ilmavoimien omaa kalustoa oli paikalla paljon monilta vuosikymmeniltä. Ulkomailta oli tuotu modernimpaa kalustoa kansan pällisteltäväksi.


Erikoisuutena sanoisin, ettei lippuani leimattu sähköisesti lauantaina. Periaatteessa lippuni oli siis edelleen käyttämättä lauantain jälkeen, koska järjestäjän tietokannassa ei ollut tietoa, että lipullani on menty alueelle sisään. Hyödynsinkin kyseisen porsaanreiän, ja kävin näytöksessä myös sunnuntaina samalla lipulla - tällöin lippuni leimattiin. Luulin alun perin, että lippu on voimassa koko viikonlopun. Näin ei kuitenkaan ilmeisesti ollut, mutta järjestäjien moka "korjasi" tilanteen.


Lentokonespotterin elämä näytöksessä oli hengästyttävää. Kameran suljin sai laulaa sulosointujaan pitkään ja hartaasti erilaisten värkkien jylistäessä taivaalla. Ah ja voi sitä palaneen kerosiinin tuoksua, jälkipolttimen jylystä puhumattakaan: neljän Gripenin parven yhtaikainen nousukiito on suorastaan korvia huumaava tapahtuma.


EDIT 21122010:
Loput osat Kecskemet-kuvista:
Kuvia Kecskemetistä, osa 2
Kuvia Kecskemetistä, osa 3
Kuvia Kecskemetistä, osa 4