4. toukokuuta 2011

Jaaham, lienee taas pikkuhiljaa viriteltävä matkapäiväkirjaa kondikseen. Viime syksynä EA Helsinki kävi excursiolla Hampurissa Kuten linkissä hieman vihjaisin, rattaat ovat pyörähtäneet muutaman kerran: tuloksena lähden Hampuriin kesätöihin. Matkavalmisteluista olen jo hoitanut vakuutuksen, eurooppalaisen sairaanhoitokortin ja opintotuen vaatiman paperisodan. Onpa ollutkin varsinaista byrokraatinhyväkkäiden pompotusta puolelta toiselle, kun on saanut ravata toimistossa jos toisessa pelkkien nimikirjoitusten vuoksi.

Olin kuullut, ettei Keski-Euroopassa juuri saa harjoittelusta palkkaa. Nyt kevään aikana huomasin, että näin on: Saksassa harjoittelusta ei tosiaankaan makseta palkkaa juuri nimeksikään. Näinkin helpommaksi vaihtoehdoksi anoa tukea Suomesta Aalto-yliopistolta, joka tukee harjoitteluun lähteviä opiskelijoita, jos heille ei makseta "riittävää" palkkaa. Anoin siis myös opintotuen kesäksi. Kun mukaan vielä ynnätään työnantajalta saadut hilut, saanen lopulta riittävästi fyrkkendaalia elämistä varten, varsinkin kun Saksassa yleisesti hintataso ei juuri päätä huimanne. Asuminenkin on jo järjestynyt. Enää olen vailla virallista työsopimusta ja duunissa tarvitsemieni ohjelmien opettelemista. Ensin mainittuun olen hoitanut vaadittavat paperit Saksaan, ja työnantajani hoitanee loput joutessaan. Jälkimmäinen pointti onkin sitten vain kiinni omasta innokuudestani (= laiskuudestani :P). Mielenkiintoa tosin on, koska duunini liittyy hyvin läheisesti lentosimulaattoreihin, joilla olen simuillut ekan tietokoneen saatuani. Nyt olisi kehitystyötä tarjolla.

Skolessa on keväällä ollut ohjelmassa mm. virtaussimulointia, josta olisi ollut hyötyä jo viime kesänä. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!