22. maaliskuuta 2009

Noin viikko takaperin kävin kaverini kanssa Vantaalla Finnairin tekniikan koulutuskeskuksessa tutustumassa MD-11:n ja A340:n teknisiin koulutusmateriaaleihin, jotka liittyivät lentokoneen järjestelmien kurssin seminaarityömme aiheeseen, autopilottiin. Pääsimme jopa kokeilemaan oikeaa mekaanikkojen tyyppikurssilla käytettävää tietokoneohjelmaa! Päivän jälkeen podimme niin mahdotonta infoähkyä, että jos joku olisi jotain kysynyt koneiden järjestelmiin liittyen, olisi vastaukseksi lähinnä änkytetty jotain yleissoopaa... Lyhenteet vain vilisivät silmissä, mutta niistä ilmailu tunnetaankin. ;)

Käyntimme ei jäänyt täysin turhaksi, vaan mukaamme tarttui vaatimattomat pari tuhatta sivua PDF:ää kotona tutkittavaksi. On ainakin luettavaa enemmän kuin tarpeeksi! Hämmästyksekseni sain myös tietää, että tästä aiheesta saisi helposti kasattua diplomityön. Me sentään teemme vain pienen, esittelyluontoisen seminaarityön. Taisin siis tulla vahingossa valinneeksi kandityöni aihealueen tässä samalla...

Kyseinen keikka on ylivoimaisesti tähän mennessä paras opiskelukokemukseni TKK:lla. Kerrankin päästiin oikeasti asiaan! On tämä miljoonasti mielenkiintoisempaa kuin perusfyssat ja -matskut, koodaamisesta puhumattakaan!