10. heinäkuuta 2022

Päijänteelle

2. päivä: Padasjoki - Vääksy - Pulkkilanharju - Sysmä - Samaansalmi, 101 km

Aamu valkeni aurinkoisena. Ajovaatteiden kuivattelua auringossa aamupalaa laittaessa ja leiriä purkaessa. "Arkirytmi" on täällä taas.

Valtatiellä 24 pitkiä autoletkoja, mutta pientareella oli hyvin tilaa. Mäkistä. Ajaminen kävi hikiseksi auringonpaahteessa. Iltaa kohti ajaminen helpottui lämpötilan laskiessa. Mäkistä edelleen. Hienoja maisemia Päijänteellä. Samaansalmen taukopaikalla vesi lämmintä. Ohi uivat laulujoutsenperhe kaksine poikasineen ja tunnistamaton vesilintu, jota epäilin härkälinnuksi, mutta jolta puuttui valkeat poskilaikut. Yöksi metsäautotien päähän.



Itä-Suomeen

Perjantaina oli töissä epäuskoinen fiilis. Mihin viimeiset puoli vuotta humpsahti tuosta vain? Yhtäkkiä ollaan keskellä kauneinta Suomen suvea, ja kesäloma on alkamassa. Filosofoin, teinkö puolivuotisen aikana mitään oikeasti elämän kannalta merkityksellistä?

Suunnittelin lomaksi pyöräreissun Itä-Suomeen. Lähdin matkaan heti lauantaina loman alettua irrottautuakseni arjesta nopeammin.

1. päivä: Tampere - Pälkäne - Luopioinen - Padasjoki, 112 km

Turinaa toisen retkipyöräilijän kanssa Pälkäneen Neste Aapiskukolla. Hän oli käynyt Virossa ja nyt menossa kotiin Tampereelle. Ukkoskuuroa karkuun Aitoon Honkalan pyöräkatokseen. Kurki pellolla poikasensa kanssa. Kukkian rantaheinikosta kymmenen metriä tiestä pilkisti pitkäkaulainen laulujoutsen. Porasan hakkuuaukealla kettu.

Osuin lopulta sateeseen n. 30 km ennen Padasjokea. Tuntui, että sade on menossa yhtä matkaa Padasjoelle kanssani. Oli kuitenkin ajettava, jotta ehtisin kauppaan vesitankille. Ensimmäisen päivän opiksi jäi tästä, että pitäisi lähteä aikaisemmin, jottei tulisi kiire. Hammastahna unohtui taas. Vaatteet ovat vielä märkiä huomisaamuna. Toivottavasti huomenna olisi poutaisempaa.