10. heinäkuuta 2022

Päijänteelle

2. päivä: Padasjoki - Vääksy - Pulkkilanharju - Sysmä - Samaansalmi, 101 km

Aamu valkeni aurinkoisena. Ajovaatteiden kuivattelua auringossa aamupalaa laittaessa ja leiriä purkaessa. "Arkirytmi" on täällä taas.

Valtatiellä 24 pitkiä autoletkoja, mutta pientareella oli hyvin tilaa. Mäkistä. Ajaminen kävi hikiseksi auringonpaahteessa. Iltaa kohti ajaminen helpottui lämpötilan laskiessa. Mäkistä edelleen. Hienoja maisemia Päijänteellä. Samaansalmen taukopaikalla vesi lämmintä. Ohi uivat laulujoutsenperhe kaksine poikasineen ja tunnistamaton vesilintu, jota epäilin härkälinnuksi, mutta jolta puuttui valkeat poskilaikut. Yöksi metsäautotien päähän.



1 kommentti:

  1. No nyt pääsen messiin seuraamaan löytö- ja toivioretkeäsi itäiseen Suomeen. Päiväkirjamerkintäsi ovat tuttua, taattua ja hyvätasoista kamaa niin kuin kahtena edellisenäkin kesänä. Pulkkilanharju on verrattoman kaunista männikkökangasta, mikäli oikein muistan. Ja Sinulla teräviä havaintoja luontokappaleista kuten lintukuvauksesi osoittaa. Mielenkiintoista matkaa, jota seuraan paitsi blogistasi, myös suuresta tiekartasta. Onhan näitä ilo lukea, sanoo ja kuittaa isä.

    VastaaPoista