10. heinäkuuta 2010

Kun kerran tulimme Sveitsiin kesäksi, oli myös mietittävä, mitä tapahtumia täällä on oleskeluaikanamme. Muistin kesäkuun alussa, että tähän vuodenaikaan maailman atleetit kisaavat erinäisistä palkinnoista yleisurheilussa. Torstaina 08.07. järjestettiinkin Lausannessa Timanttiliigan osakilpailu, jota päätettiin pienen pähkäilyn jälkeen katsomaan - olemmehan sentään jo Sveitsissä asti ja osaottolistalla oli mm. pikamatkojen valtias Usain Bolt.


Sain reilun 30 asteen helteessä talsimisesta rakot jalkoihini, mutta ehdin vielä parantaa ne ennen kuun lopun maraa. Helleaalto koettelee ilmeisesti Eurooppaa nyt oikein kunnolla ainakin uutisista päätellen. Sveitsissä yötkin ovat yli 20-asteisia, ja nukkuminen on välillä varsinaista piehtarointia, mutta toistaiseksi on unta kuitenkin saatu.








Tapahtuma oli hieno. Pieni miinus oli, ettei Jukka Keskisalo osallistunut illan päätöslajina olleeseen 3000 metrin estejuoksuun. Kokonaisuutena kokemus oli kuitenkin ehdottoman positiivinen, aina Usainin henkilökohtaista ylävitosta myöten. Kannatti käydä!
Tiistaina vietettiin erään suomalaisen kesäharjoittelijan läksiäisiä, kun hänen varusmiespalveluksensa alkaa ensi viikolla. Sääli, että joutui lähtemään keskellä kuuminta kesää Suomeen TJ:tä laskemaan. Onneksi kuulemma opinnot antoivat juuri sopivasti periksi, jotta valtion tarjoaman "elämysloman" voi suorittaa kunnialla.



Viikon päätapahtuma oli kuitenkin edessä torstaina...