29. toukokuuta 2011

Kun Hampuriin tuleminen sujui näin kivuttomasti, tuli mieleen väkisinkin vertaus vuoden takaiseen CERNin keikkaan. Nyt alku oli huomattavasti pehmeämpi. Majapaikka löytyi ajoissa, ja taloksi pääsi asettumaan saman tien yhteisten pelisääntöjen sopimisen jälkeen. Töihin voi siis lähteä levollisin mielin huomisaamuna. Ja kaupasta olisi haettava hammastahnaa ja shampoota... sekä urheilijalle riittävästi syömistä.

Kein Schickimicki

Kotimaa jäi jälleen taakse. Matka alkoi aamulla klo 0830, kun hyppäsin taksiin ja suhailin Hikiä-Vantaalle. Lentoasemalla ensimmäiseksi oli mentävä tsekkaamaan sisään, koska en päässyt tulostimettomuuttani tekemään hommaa edellisenä päivänä kotopuolessa. Sainpahan samalla jätettyä ruumaan menevät matkatavarani tiskille. HK:n Blöön ja SAS:n lennot olivat normaalin mukavia ja laskut silkinpehmeitä. SAS:lla Köpiksestä Hampuriin lentäessä emännät olivat tosin miljoonasti paremman näköisiä kuin Pululla.




Koneen rullatessa portille Hampurin kentällä tuli tunne, että täällähän on käyty jo aiemminkin. Lufthansan tekniikan hallit olivat jo tuttu näky. Muuten Länsi-Altona ei vaikuttanut kovin tutulta, vaikka viime käynnillä yövyimmekin Itä-Altonan hostellissa.

Laukkuni juuttui Köpikseen. Odottelen sitä vieläkin perille. Ihmettelen hieman, koska vuosi sitten Balticilla lentäessäni paljon tiukemmilla vaihtoajoilla laukutkin pysyivät mukana. Vaihtokenttänä tuolloin oli kylläkin Riika (aikaa koneenvaihtoon oli 30 min) eikä juuttien isänmaan pääkenttä. Tällä kerralla vaihtoaikaa oli 40 min, eikä laukku pysynyt mukana. Hampurissa olikin ensimmäisenä tehtävänä selvittää, missä laukkuni on, kun mokomaa ei liukuhihnalle ilmestynyt. Waffen tiskillä asia selvisi, ja mukava kassatäti neuvoi kädestä pitäen, mitä tietoja tarvitaan ja kannattaako laukkua toimittaessa soittaa minulle vaiko vuokraemännälleni. No, ehkä pakaasi tulla tupsahtaa jossain vaiheessa ovelle...

Laukun saatua ansaitsemansa huomion oli aika lähteä kotiutumaan Hampuriin. Yllätyksekseni majapaikkani ei ole kovin kaukana taannoisen excun aikana käyttämästäni hostellista. Tosi kiva vuokraemäntäni näytti lyhyesti paikkoja Altonan kaupunginosasta. Kävimme läpi pyörillä helpoimman sekä lyhyimmän reitin lautalle, jolla pääsen huomenna työpaikkani läheisyyteen Finkenwerderiin. Kävimmepä eräässä näköalakahvilassakin Hampurin satamassa - näkymä oli komea satamaan, vaikka sää olikin tylsän pilvinen. Tulee käytyä aivan varmasti toistekin! Turistikarttaa silmäillessäni hokasin, että satamassa on myös sukellusvenemuseo - tsekkaamisen arvoinen varmasti sekin. Näkemistä taitaa riittää vielä pitkälle tulevaisuuteen jo pelkästään Hampurissa.



EDIT klo 1925: Juuri soittivat, että laukkuni on perillä noin tunnin päästä. Vihdoinkin!!