19. elokuuta 2021

Seikkailua Turussa

8. päivä, Naantali - Turku, 29 km

Naantalin S-marketilla muitakin ulkomaalaisia retkipyöräilijöitä. Turinaa erään turkulaistuneen walesilaisen kanssa. Oli kuulemma lähdössä saaristoreittiä kiertämään ensi viikolla. Toivottavasti sää paranee siihen mennessä. 

Koin ensimmäisen rengasrikkoni millään reissulla aivan Turun keskustassa. Ei muuta kuin pyörä parkkiin huoltoaseman katokseen ja sisuria vaihtamaan. Päivän suunnitelmat menivät täysin plörinäksi, kun uuden ulkorenkaan metsästämiseen ja asennukseen kului reilut pari tuntia. Rankkasateen pitelyyn - kuinkas muuten - oli myös kulunut jonkin verran aikaa matkalla Turkuun. Aika siis hupeni silmissä. Paikallisilta sai onneksi vinkkejä pyöräliikkeistä, mikä helpotti renkaanmetsästystä.

Ehdin silti käymään pikaisesti Forum Marinum -merimuseon merivoimien museolaivoissa (tykkivene Karjala ja miinalaiva Keihässalmi). Melkoisia vehkeitä. Museon pihalla mm. kuvan kiitoreki KR 215 eli hydrokopteri. Se rakennettiin kulkemaan vedessä ja jäällä.
Illalla keskustassa turinaa huittislaismiesten kanssa, joista toinen harrasti retkipyöräilyä. Juttua riitti. Ilmeisesti täyteen lastattu retkifillari toimii hyvänä keskustelunavaajana. Yöksi kaverin kämpille.