4. heinäkuuta 2024

Myötätuulta

2. päivä: Kihniö - Isoniemi - Peräseinäjoki - Seinäjoki - Kiikku, 84 km

Verkkainen aamu. En saanut ihan kunnolla unta, vaikka uni olikin yhtenäistä.

Maasto tasoittui Kihniössä. Vauhdikasta menoa myötätuulessa tasaisessa maastossa. En ollut ajanut retkipyörää tällaisissa olosuhteissa. Pyörä tuntui lentävän raskaudestaan huolimatta.

Peräseinäjoen S-marketilla herttainen sähköpyörällä liikkunut rouva vinkkasi Pappilan kesäkahvilasta. Se piti tietenkin kokeilla! Pidin sadetta kahvilla noin tunnin.
Seinäjoella hirviemä vasansa kanssa suurjännitelinjan alla ennen keskustaajamaa. Koillisessa synkkää.
Kiikun uimapaikalla paikalliset kertoivat, että Seinäjoelle tapahtuu. Keskustassa liikkui Farmari 2024 -tapahtumabusseja, ja kaupungilla kasataan kovaa vauhtia Tangomarkkinoiden lavoja ja fanialueita. Heti perään järjestetään Vauhtiajot. Kaupungit tuntuvat kilpailevan kävijöistä kesäviikonloppuisin!

Vaasaan

1. päivä: Tampere - Ylöjärvi - Mutala - Kuru - Luode - Kihniö, 107 km

Tämän vuoden pyöräreissun kohteeksi valikoitui Vaasa. Menoreitti kulkee Kurun ja Seinäjoen kautta. Paluureitti kulkee hiukan etelämpää Kauhajoen, Jurvan, Karvian ja Parkanon kautta.

Teivossa ristiriitaisia tunteita. Männäreissujen haikeaa muistelua samalla kuitenkin armottomasti kelaten, tuliko kaikki mukaan. "Edustuspaljasjalkatossut" unohtuivat, mutta selvinnen ilmankin.

Vanhalla Kuruntiellä huikeaa fiilistelyä. Tässä on jotain tuttua. Aina on oppinut jotain uutta, ja niin nytkin jo ennen ensimmäistäkään polkaisua. Taas mennään!

Uudella Kuruntiellä Rönnin tuvan kohdalla bussipysäkillä huoltotauko. Oli siirrettävä takavannetta hiukan taaksepäin.

Ensimmäinen evästauko Kurussa. Runsas aamiainen riitti tänne asti. Sitten kartan valkoiselle läiskälle seututielle 332 ja yhdystielle 3350. En ole ajanut tätä reittiä koskaan. Kurusta alkoi hirmuinen ylämäki. Pidinkin toisen evästauon reitin ja itse asiassa koko menomatkan korkeimmalla kohdalla Luoteen ja Itä-Aureen puolivälissä. Tästä on enemmän ala- kuin ylämäkeä merenrantaan. Kaksi kurkea parikymmentä metriä tiestä. Piti pysähtyä katsomaan.

Vanhan Haapamäki-Pori-rautatien ylitys yhdystiellä 3350 Kihniön entisen aseman lähellä. Maalaismaisemia Niskoksessa.

Turinaa Kihniön K-marketilla paikallisten kanssa. Retkipyörävarustus herätti huomiota.

Ex-tempore-nähtävyysajelu illan päätteeksi paikalliselta pariskunnalta Pyhäniemeen.