4. heinäkuuta 2024

Myötätuulta

2. päivä: Kihniö - Isoniemi - Peräseinäjoki - Seinäjoki - Kiikku, 84 km

Verkkainen aamu. En saanut ihan kunnolla unta, vaikka uni olikin yhtenäistä.

Maasto tasoittui Kihniössä. Vauhdikasta menoa myötätuulessa tasaisessa maastossa. En ollut ajanut retkipyörää tällaisissa olosuhteissa. Pyörä tuntui lentävän raskaudestaan huolimatta.

Peräseinäjoen S-marketilla herttainen sähköpyörällä liikkunut rouva vinkkasi Pappilan kesäkahvilasta. Se piti tietenkin kokeilla! Pidin sadetta kahvilla noin tunnin.
Seinäjoella hirviemä vasansa kanssa suurjännitelinjan alla ennen keskustaajamaa. Koillisessa synkkää.
Kiikun uimapaikalla paikalliset kertoivat, että Seinäjoelle tapahtuu. Keskustassa liikkui Farmari 2024 -tapahtumabusseja, ja kaupungilla kasataan kovaa vauhtia Tangomarkkinoiden lavoja ja fanialueita. Heti perään järjestetään Vauhtiajot. Kaupungit tuntuvat kilpailevan kävijöistä kesäviikonloppuisin!

3 kommenttia:

  1. Huomenet rautakaivosten kaltaalta kun näkyi sataneen iltayöstä, Tiet vielä vähän märkiä. Narratiivisi on, kuten ennenkin, sekä sujuvaa että hyvin havaittua, esim. otoksesi viljpellosta ynnä hirviemä vasoineen. Yllättävät paikalliset kuppilat ovat yleensä aarteita niin kuin kuvasi näyttää ja tekstisi kertoo. Harmi ettei puheeksi tullut aikaisemmin Peräseinäjoki. Siellä kun on "Peräseinäjoen suden", 1920-luvun olympialaisten kultamitalijuoksija Ville Ritolan patsas. Hän oli toisen suuruuden, yhdeksän kultamitalin Paavo Nurmen läheinen ystävä, hyvä kaveri. VR asui suuren osan elämästään Jenkkilässä, muutti Suomeen vanhoilla päivillään. Ne Seinäjoen tangomarkkinat ovat suuri kansanjuhla. Matkakertomustasi on ilo lukea. Silloin tempautuu itsekin mukaan täällä katonrajassa, tusculumissani. Susannalle parhaat terveiset, kun tapaatte Vaasassa. Isä-Eeno P.S. Vaasan IFK oli kaukaisessa lapsuudessani jalkapallon mestaruussarjan suosikkiseurani. Siinä pelasi ainakin 5-6 Suomen maajoukkueen miestä. Sama

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ritolalle on omistettu Peräseinäjoella Ritola-urheiluhalli. Sen näin matkalla. En arvannut, että Ritolalle on pystytetty patsaskin.

      Poista
  2. Niin se on. Mutta urheiluhallinpa muistit! Isä

    VastaaPoista