7. kesäkuuta 2011

Oli aika panna haisemaan - rahallisesti.

Ilmoittauduin maratonille ja varasin matkat sekä majoituksen. Nyt tie vie lähelle Itävallan rajaa sijaitsevaan Füsseniin, missä juostaan "romantiikkamaratoni" heinäkuun 24. päivänä. Paikka on Saksassa, mutta matka on pitkä: ensin lentämällä HAM-MUC-siivu. Münchenistä jatkan junalla Füsseniin. Vaihtoaikaa on MUC:ssa lekosta stogeen n. 50 min, minkä luulisin riittävän, jos Air Berlinin lento vain on ajoissa perillä. Takaisin tullessa samalla reitillä on vaihtoaika hieman yli tunnin, minkä uskoisin myös riittävän lähtöselvityksen ja turvan läpäisemiseen.

Kokonaiskesto matkalla on nyt yhteen suuntaan aikataulujen mukaan n. 5 tuntia. Vertailun vuoksi mainittakoon, että pelkällä junalla koko matka kestäisi vähintään 8 tuntia junista riippuen, mutta kokonaishinnassa voittaisin junalla vain parisen kymppiä. Lentäminen on siis Saksassa vähemmän junailevalle varsin kilpailukykyinen vaihtoehto, jos lentoasema sattuu olemaan sopivassa paikassa määränpään kannalta. Saksassa toimii sama järjestelmä junalipuissa kuin Sveitsissäkin, eli vuodeksi kerrallaan voi ostaa alennuskortin, joilla normaalit liput saa puoleen hintaan. Kortin hankkiminen kannattaa, jos ajaa junalla paljon; esim. minun kesän junamatkani jäänevät niin vähiin, ettei kortti ehtisi maksaa itseään takaisin.

Ilmoittauduinpa eilen myös Airbusin ja Finkenwerderin urheiluseuran järjestämään puolimaratoniin, kun huomasin eilen ruokalan seinältä, että sellainenkin järjestetään. Aion juosta ihan treenimielessä Füsseniä ajatellen, mutta voihan aina jonkinlaista aikaa tavoitella. Hinta oli kuitenkin vain hikiset 9 oiroa, joten eipä juuri kirpaissut. Aiemmin osallistujamäärä ei ole päätä huimannut, joten nappisuorituksella voisi melkein kilpailla palkinnoista. Ellei sitten matkalle osallistu myös muita hikipinkoja...