13. heinäkuuta 2022

Suonenjoki

5. päivä: Pieksämäki - Suonenjoki, 48 km

Pyörä pääsi pajalle päivällä. Halusin ratkaista lievät edellisinä päivinä vaivanneet vaihtamisongelmat ennen Itä- Suomen osuuksia. Urheiluliike Tenhusessa hyvää palvelua, ja pyörä huollettiin odottaessa. Pidin samalla lounastauon ja ylipäätään vältin ajamisen pahimmassa paahteessa.

Matalapaine oli kääntänyt yöllä tuulen pohjoisesta etelään. Pyörä kulkikin lähes lentämällä eiliseen verrattuna Pieksämäen jälkeen kantatien 72 seitsemän kilometriä pitkällä suoralla myötätuulessa. Ukkoskuuroja ei osunut kohdalle, vaikka läheltä piti, kuten alla kuvassa: etelästä pohjoiseen etenevä sade verhoaa naapuriharjua.


Suonenjoelle hyvissä ajoin. Täällä valmistellaan tulevan viikonlopun mansikkakarnevaaleja. Ilmeisesti Suonenjoki on niin tunnettu mansikoistaan, että mansikka on pystytetty kaupungin sisääntuloliittymään valtatiellä 9. Oli aikaa käydä hyppäämässä Kaatron uimarannan kympistä.


Muokkaus: ne on nykyään karnevaalit eikä markkinat!

Näkymiä menneisyydestä

4. päivä: Kangasniemi - Pieksämäki, 77 km

Yöllä kosteaa. Uni tuli kunnolla vasta aamulla. Päivällä uuvuttavan painostava ilma. Raskasta. Tuntui, että veto on aivan pois. Vastatuuli alensi mieltä entisestään. Paljon taukoja ja hidasta vauhtia. Tuntui matelulta, mutta mihinkä tässä kiire olisikaan? Onneksi päivän etappi oli maltillisen pituinen. Huojensi päästä perille.

Eilisen Kangasniemen-etapin eräs merkkipaalu oli selvästi Kortesalmen sillalla, jonka ylitin matkalla. Eteläpuolella Keski-Suomessa osuus Joutsasta oli varsin tasainen ja eteni nopeasti. Heti sillan pohjoispuolella Etelä-Savossa alkoivat loputtomat nousut ja laskut, ja ne vain voimistuivat tänään. Kyllä sai kiivetä. Painostavassa helteessä ylämäkien taluttaminen kävi raskaaksi. Tämä lienee ollut tosin vasta alkusoittoa tälle reissulle.

Kuvan mainosvirke Pieksämäen keskustaan saavuttaessa on edelleen sama kuin Rovaniemen-reissulla, jolloin sain Iisalmen leirintäalueen respasta oikein kangasmerkin, jossa virke lukee. Hymyilytti, että jaksavat mainostaa edelleen.