13. heinäkuuta 2022

Näkymiä menneisyydestä

4. päivä: Kangasniemi - Pieksämäki, 77 km

Yöllä kosteaa. Uni tuli kunnolla vasta aamulla. Päivällä uuvuttavan painostava ilma. Raskasta. Tuntui, että veto on aivan pois. Vastatuuli alensi mieltä entisestään. Paljon taukoja ja hidasta vauhtia. Tuntui matelulta, mutta mihinkä tässä kiire olisikaan? Onneksi päivän etappi oli maltillisen pituinen. Huojensi päästä perille.

Eilisen Kangasniemen-etapin eräs merkkipaalu oli selvästi Kortesalmen sillalla, jonka ylitin matkalla. Eteläpuolella Keski-Suomessa osuus Joutsasta oli varsin tasainen ja eteni nopeasti. Heti sillan pohjoispuolella Etelä-Savossa alkoivat loputtomat nousut ja laskut, ja ne vain voimistuivat tänään. Kyllä sai kiivetä. Painostavassa helteessä ylämäkien taluttaminen kävi raskaaksi. Tämä lienee ollut tosin vasta alkusoittoa tälle reissulle.

Kuvan mainosvirke Pieksämäen keskustaan saavuttaessa on edelleen sama kuin Rovaniemen-reissulla, jolloin sain Iisalmen leirintäalueen respasta oikein kangasmerkin, jossa virke lukee. Hymyilytti, että jaksavat mainostaa edelleen.

3 kommenttia:

  1. Kovin myöhään kirjoittelet raporttejasi. Toivottavasti maltat nukkua ja levätä tarpeeksi. Nyt niistä ukonilmoista on vauhkottu joka säätiedotuksessa. Täällä pitäisi olla rajut ilmat tänään. Sinulla näyttäisi olevan kovat ajat edessäsi niin ilmojen kuin vaarojen kin takia. Älä yritä tehdä liian pitkiä päiväetappeja, jotta ehdit myös nauttia matkastasi ettei koko reissu mene pelkäksi puurtamiseksi.

    VastaaPoista
  2. Kova juttu kovasta reitistä! Vuan elä muuta kuitenkaa Savoo, vaekka kuinka hookuteltas nuilla maenostenpaha seireenilaaluloella. Oikea on arviosi, etiäinen: mäet ja mutkat ovat psyykausta tuleviin Pohjois-Karjalan maisemiin. Tuosta jatkanet kohti mansikkapitäjä Suonenjokea, jonka mainostaulussa viitostien varressa lukee "Hengähä tok', kohta on Suonenjok'!" Vai onko suunta kansantaiteilija Esa Pakarisen, Sever Suhosen Varkautta? Voisit ottaa tunnuslauseeksi Pohjois-Karjalaa kohti Leevi and the Leavingsien "Kotimatkalle Pohjois-Karjalaan,/ vaihdan farkut verkkarihousuun..." Reitin korkeuserot tasoittuvat Suonenjoelle päin, - eivät ne kovin suuria ole Varkauteenkaan. Rautaista solidarnocia ikiaikaisten reutakaivosten kaltaalta lähettä isä.

    VastaaPoista
  3. Artjärvellä on ollut pelkkää hyvää ilmaa koko ajan, pari päivää. Kaikista varoituksista huolimatta. Ei sadetta eikä ukkosia, ainakaan vielä? Sun reitti on tainnut olla aika rankka, juuri kuumuuden vuoksi? Sade raikastaisi...
    Eikun eteenpäin, kuitenkin maltilla. Että pysyy mukavana! Kova naama ja kova kunto, hyvä Johannes! 👍👍

    VastaaPoista