2. marraskuuta 2007

GMailin muistuttaja toimii taas

Tänään huomasin, ettei Firefoxille saatava lisäpalikka GMail Notifier inahdakaan. Eikä ihme, hieman surffattuani sain tietää, että Google kaikessa neroudessaan päivitti GMailia hiljattain. GMail on tosiaan vielä avoimessa betatestauksessa, joten hyvä, että päivittävät sitä. Sääli vain, etteivät lisäkilkkeiden tekijät ihan pysy perässä: Notifier toimi vielä vanhan version kanssa, mutta uuden kanssa siis ei (vielä). Onneksi tällä foorumilla joku fiksu oli jo ehtinyt värkätä korjauksen eräälle toiselle vastaavanlaiselle lisäkkeelle. Ajattelin, että miksei sama toimisi myös tällekin, ja eikun kaivelemaan Notifierin java-tiedostojen koodia. Sieltähän se ratkaisu löytyi trial & error -menetelmällä: "nsGMNotifierService.js"-tiedostossa riveihin, jotka sisältävät

tl&start=0&init=1

täytyi lisätä tuo mainitussa keskustelussa annettu "&ui=1"-pääte ilman lainausmerkkejä. Firefoxin uudelleenkäynnistys, ja voilà! Kirjoitin vastauksen tuonne kv. foorumille heti ratkaisun keksittyäni.

EDIT: Uusavuttomille on tässä valmiiksi muokattu js-tiedosto. Tällä korvataan alkuperäinen file, varmuuskopio kannattaa ottaa!

EDIT 05112007: Mailichekkerin tekijä päivitti tuotoksensa, bravo!