9. heinäkuuta 2014

Fin5 - 1. välipäivä - Pieni karhunkierros

Välipäivän suunnistamattomuutta päätimme juhlistaa - kuinkas muutenkaan - liikkumalla, ja käväisimme kävelemässä Pienen karhunkierroksen [Metsähallituksen sivut, kartta] Oulangan kansallispuistossa. Muitakin aktiviteettivaihtoehtoja oli, ja jotain todennäköisesti toteuttaneen vielä viikon aikana, vaikkei varsinaisia välipäiviä olisikaan. Esimerkiksi kesäkelkkarata vaikuttaisi nimensä perusteella varsinaiselta vauhtihullujen paratiisilta, alamäkipyöräilystä nyt puhumattakaan. Saa nyt nähdä, mihin vielä päädytään. Pitäisi vielä käydä uimassakin jossain lähilammessa, kun on ollut niin hitsin kuuma, kuten tänään. Siksi kävinkin ahon laitaa ilman paitaa.




En kotoa lähtiessäni osannut ajatella, että olisin tarvinnut reissulla juoksureppua. Kannoinkin kansallispuiston retkellä tavarani erään päivittäistavarakaupan muovikassissa. Tämä herätti paidattoman olemukseni lisäksi suurta hilpeyttä muissa matkalaisissa, ja sainkin liikanimen "rantapultsari", koska muovikassiin olisi helppo kuvitella kasa kaljatölkkejä... :D Olkapääni kärähtivät auringonpaahteessa. Kaikkea sitä sattuu. Maisemat olivat kuitenkin komeat!





Illalla rupateltiin tulevan päivän ohjelmasta ja katsottiin töllöstä, kun Saksa löylytti Brasiliaa vaatimattomasti 7-1. Suunnistukset jatkuvat huomenna samanpituisilla radoilla kuin viimeksi, mutta maaston tyyppi muuttuu suppamaastoksi. Jokohan päästäisiin juoksemaan?