15. heinäkuuta 2022

Piipahdus Pohjois-Karjalaan

7. päivä: Siilinjärvi - Nurmes, 107 km

Uimaan Väätälänkylän Loukkulahden levähdyspaikalla. Hienoja maisemia. Ylemmässä kuvassa Lastukosken pato. Alemmassa kuvassa näkymä Rautavaaran Hankamäeltä lounaaseen.

Huikeaa laskettelua Tuulivaaralta Toivalaan n. 18 km ennen Nurmesta. Alamäki alkaa kuvassa.

Naurulokkiyhdyskunta pitää melkoista möykkää rantaheinikossa. Huomenna Kajaaniin, missä pidän välipäivän.

2 kommenttia:

  1. Pitkä on ollut etappisi, maisemat korkealta, avaria, korkeuserotkin melkoisia. Yllätit kertoessasi kääntyväsi Cajaneburgiin (per. 1651, kreivi Pehr eli Pietari Brahe), jonka muinaisen linnan raunioilla on käyty kerran Savonkatu ysistä 1988 muuton jälkeen. Läpi on ajettu sekä lento- että rautatieasemalle Veikko-enon kyydissä. Pitkä huikonen on edessäsi, ennen Kajaaniin perille pääsyä pitkiä, loivia mäkiä, jotka Sotkamon puolella, talkkikaivoksen kohdalla, kääntyvät pitkäksi. myötämäeksi. kohti kaupunkia. Tosi kiinnostava reittivalinta! Sen varrella, Maaselän Etapissa, voi haukata välipalaa.. Sulla on kyllä poikkeuksellisen onnistuneita, yllättäviä ja jänskiä valintoja kulkiessasi. Ne kertovat Sinusta itsestäsi paljon positiivista, uteliasta, ennakkoluulotonta mieltä niin kuin elämässä olla pitääkin. Jotta myötätuulta matkalle entiseen kotikaupunkiisi 1987-88. Isä toivottelee rautakaivosten kaltaalta, jossa kuun vaihtuessa 34 vuotta täynnä. .

    VastaaPoista
  2. P.S. Maisemat ovat Vuokatin vaarajonon länsipuolta, Jormasjärven itäpuolta polkiessasi suorastaan lumoavia. Näköala länteen - ja siellä kaukana siintää Tuhkakylä ja lapsuutesi mummula. Isä, kulttiohjelmaaani anno 1949, Lauantain toivottuja odotellen - sekä päivän raporttiasi Rautakaivosten kotiseudullamme heleässä ilta-auringossa isä.

    VastaaPoista