31. heinäkuuta 2022

Kotkassa

22. päivä: Neuvoton - Kotka - Inkeroinen - Anjala, 61 km

Kotkassa hieno Maretarium ja merikeskus Vellamo näyttelyineen. Meripäivillä olisi ollut tarjolla ilmaisiakin musiikkiesityksiä, kuten jazzia. Aika kului kuin siivillä. Ajamaan vasta kuuden jälkeen illalla. Valtatiellä 15 ehdin nipin napin sadekuuron alta pois. Sekoilun jälkeen kauppa löytyi Inkeroisista kymmenisen minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Kalakuvassa on venäjänsampi Maretariumin Itämeri-altaassa. Merimuseokuvissa ovat T. Johansonin ja J. Järven 49er-luokan vene jolla, jolla parivaljakko voitti kultaa Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000, ja suomalainen höyryjäänmurtaja Tarmo.

1 kommentti:

  1. Sillbölen rautakaivosstudiosta auringonpaisteisena aamuna: Kolme otostasi kertovat Kotkasta, aikoinaan savolaisten "Ameriikasta, hyvin olennaisen elementin: meri. Sammen muostokuva on hieno. Maailmankuulu venäläinen kirjailija (myös oma suosikkini) Anton Tsehov päivitteli aikoinaan, miten paljon Venäjällä mahdetaankaan syödä suolattua sampea. Höyryvoimalla kulkeneet menopelit, kuten otoksesi jäänmurtaja Tarmo, ovat olleet jykeviä teknisiä taidonnäytteitä. Niin kuin ovat myös höyryveturit. Kotkan meripäivillä lienee kaiketi ollut runsaasti osanottajia pahimman taudin mentyä.Vilkaisin keittiön pöydällä levällään olevaa GT-kartagoa. Näyt nousevan kohti Salpausselän harjanteita.Niin että voimia jäntereisiin, positiivista mielenlaatua, suvista sunnuntaita toivottaa rautakaivosstudion pyöräilyasiain kommenaattori nimeltä Eino Johannes.

    VastaaPoista