27. heinäkuuta 2022

Imatra

19. päivä: Imatra - Imatrankoski - Joutseno - Lauritsala, 54 km

Kiertelyä Imatrankoskella. Mellonmäen kukkula ja hyppyrimäen mäkitorni. Ajoin Imatran ajojen radan pyörällä. Rata on siis tavallisessa katuverkossa, mutta esim. kanttikivet, shikaanit ja lähtö- sekä varikkosuora muureineen ovat paikoillaan. Koskinäytös. Sitten Joutsenoon. Joutsenossa huomasin, että aikaa on, joten pyyhkäisin saman tien Lappeenrannan esikaupunkialueelle. Tämä siis lyhentää huomista osuutta Lemiin.

Näkymä mäkitornin huipulta kaakkoon. Olisikohan horisontissa siintävä tehdas Venäjän Svetogorsk? Rajalle ei ole kuvassa linnuntietä kuin kymmenisen kilometriä.

Imatran nähtävyyksiä: Valtionhotelli, Kruununpuisto ja Imatrankoski.

1 kommentti:

  1. Sillbölen rautakaivosstudio merkitsee: Kaikesta päätellen oli tämä huomattavasti leppoisampi osuus kuin kamppailu-urheilusi vastatuulen ja -mäkien kanssa. Silloin sinä tietämättäsi, pyöräilyyn soveltaen, noudatit vanhaa kehotusta "Sortumatta souda, vaikk' ois vastatuuli." Lyhyehkö, rauhallinen repliikkisi sekä tasapainoiset otokset imatralaiskohteista kertovat henkien taistelun vastatuulen kanssa olevan takanapäin. Kuvan horisontissa siintävä tehdas tosiaan on Vennään puolen Svetogorsk kuten arvelitkin. Otoksesi klassisista kohteista, - Valtionhotelli ja Imatrankoski -, kelpaisivat mihin tahansa matkailubrosyyriin. Jaa, jaa, koska matkasi pitää Lemille, sieltä saa maankuulua perinneruokaa Lemin särää: pitkään hauduttettua lammasta ynnä muuta lihaa sekä kasviksiä. Jos vanha muistini ei petä, se haudutetaan puuastiassa - vai mitenhän se meni. En ole koskaan ite syönyt, ne jotka ovat, kehuvat sitä jumalaiseksi sapuskaksi, niin että vesi kielellä olen vieressä kuunnellut. Olishan se mukava kuulla sinun lausuvan oma arviosi tuosta Lemin erikoisuudesta, särästä. Sitä odotellessa rautakaivosstudion varhaisaamun zhurnalisti-isä toivottaa aurinkoista matkaa, hyvää keliä.

    VastaaPoista