12. heinäkuuta 2024

Kotiin

10. päivä: Murole - Tampere, 53 km

Lepopäivän jälkeen oli jäljellä vielä loppulaskettelu kotikulmille Tampereelle. Edeltävänä yönä satoi rankasti, ja ilma oli kosteaa päivälläkin. Lämpötila oli onneksi maltillinen. Sää siis hiosti, muttei onneksi ollut ukonilmaa edeltävän tavoin painostava.

Ensimmäinen tauko Velaatan maitolaiturimuseolla. Museo lienee Suomen pienimpiä - ellei pienin. Esillä oli Ilpo Mäkisen teoksia.
Hiostava matka eteni hitaasti ja varmasti. Hieman yllättäen oikea polvi ei vihoitellut lainkaan ajaessa. Varauduin tähän ajamalla muutenkin rauhallisesti, ja kevyt pyörä vielä helpotti ajamista entisestään. Juhlistin jälleen yhden pyöräreissun päättymistä hyppäämällä Näsijärveen vaatteet päällä.

2 kommenttia:

  1. Muistanet Tintistä kuka lausui ja sanoi "turskan perkeet ". Kotikunnailta sinua parhaimmin tervehtien isä Eeno

    VastaaPoista
  2. Eilen etsin Muroleen kanavan merkintää tiekartasta 2009. Lienen ollut ainakin hajulla. Velaatan maitolaiturimuseo oli varmaan pikantti paikka, nimi on jostain yhteydestä tuttu. Viimeinen etappisi oli 23 kilsaa pidempi kuin matka Cajaneburgista Sillankorvan mummolaan. Ja Näsijärvi pyyhkäisi enimmät hiet, mainiota! Montako kilsaa kymmenen päivän urakkasi kokonaisuudessaan? Kyselee hyvälle kunnollesi ja onnistuneelle reissulesi käsiään taputtava isä-Eeno

    VastaaPoista