24. heinäkuuta 2022

Savonlinnaan

16. päivä: Kitee - Puhos - Savonlinna, 92 km

Harmaa sadepäivä. Onneksi ehdin purkaa leirin kuivassa. Sadeasun ensimmäinen tosikokeilu. Se toimi ja piti sateen sekä viiman ulkopuolellaan. Kosteus ja hiki toki tiivistyivät noroiksi sisäpuolelle. Eipä toisaalta tullut kylmä. Sade lakkasi vasta iltapäivällä.

Valopilkkuna lounas Koivikon Kievarissa ja turinaa eräoppaaksi opiskelleen ravintolayrittäjän kanssa. Sain häneltä Savonlinnan turistioppaan. Käynen Olavinlinnassa ja Riihisaaressa. Savonlinnassa vierähtänee siis tunti jos toinenkin, ja iltapäivällä voisin sitten ajaa Punkaharjuun.

Erikoisuutena selvitin tällä kertaa etukäteen, olisiko Savonlinnassa laavuja tai kotia kohtuullisen lähellä keskustaa. Yllättäen laavu.org-sivustolta löytyi sopiva laavu - oikealta nimeltään Pöllänkota, sivustolla nimellä "Pitkäniemen grillikatos" - taajaman läheisyydestä. Saas nähdä, kuinka hyttyset kiusaavat yöllä.

3 kommenttia:

  1. Tänään olisi Kiteellä ollut Kiteen ja Joensuun suoperpesismatsi, mutta ehdit jo lähteä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietinkin, milloin Kiteellä olisi ollut seuraava peli. Ei osunut silmiin tienvarsimainoksia. No, onneksi kävin jo pesismatsissa Sotkamossa.

      Poista
  2. Sillbölen rautakaivosstudio toteaa: Käyttämäsi kieli osuvine ilmaisuineen hämmästyttää minua positiivisesti. Olet havaintoinesi ja ilmaisuinesi kirjallinen harvinainen dokumentaristi. Yksi detalji sinulta: "Savonlinnassa vierähtänee tunti jos toinenkin.". Voi taivas, mikä ilmaisu, nappi! Kertonet terveisesi linnan kummitukselle, jos se jostain muurin onkalosta liihoittelee eteesi. Muistan Annikki Tähden 1955 laulaman murheellisen Balladin Olavinlinnasta. Vieläkö jatkunevat Oopperajuhlat linnan jykevien kivimuurien keskellä? Pyöräretkeläisen yöpymispikat, kuten kuvassa näkyvä laavu, ovat askeettisia, mutta ne taitavat kuulua retken luonteeseen. Niissä on varmaan oma, omituinen glamourinsa. Tuntisin myhäilevää mielihyvää, jos näkisin muutaman valitun otoksesi Erik Akselinpoika Tottin 1483 rakennuttamasta Olavinlinnasta, Ruotsin valtakunnan itäisimmästä etuvartiosta Novgorodia/ Venäjää vastaan. Kuuntelen käyntisi kunniaksi Balladin Olavinlinnasta, joka alkaa "Niin vuolaan virran luodolla/ on linna Olavin/ ja mietteissään se katsoo virtaan mustaan..." Linnan kummituksen salaisia viestejä kauttasi odotellen rautakaivosstudiolta isä. P.S. Savonlinnan torilla myytäneen kaupungin erikoisuuksia: lörtsyjä erilaisin täyttein. Sama

    VastaaPoista