7. elokuuta 2020

Jämsänkoski

20. päivä, Konnevesi - Laukaa - Jyväskylä - Petäjävesi - Jämsänkoski, 135 km

Viimeinen pitkä osuus. Pidensin sitä tarkoituksella vielä 20 km, jotta huomisen osuus olisi lyhyempi, kun luvassa on hellettä. Kohokohtia: Laukaan lounas paloi Jyväskylän Tiituspohjan nousuun. Jyväskylän tauon sämpylä paloi Kypärämäen nousuun. Valtatie 23:lla tilavat pientareet ja vauhdikasta menoa. Seututie 604:llä jälleen terävähköjä nousuja ja laskuja kumpuilevassa järvimaisemassa. Petäjävedellä rautatie ylittää joen hienoa kivistä vanhaa holvisiltaa pitkin.

Sää oli tänään eilisen täydellinen vastakohta. Nyt aurinko paistoi. Oli mukavaa ajaa kuivassa säässä. Sai ihailla maisemia. Illalla tuuli tyyntyi. Keski-Suomen järvimaisemat pääsivät oikeuksiinsa Suomen suven ilta-auringossa.

1 kommentti:

  1. Kovakuntoisen pyöräilijän road movien viimeinen osuus taitaa olla edessä,- niin päättelin äsken Suomen tiekartagoa vilkaistessani. OLet sinä vaan urakoinut kunnioitettavan reissun, nähnyt Aleksis Kiveä mukaillen "kotomaamme koko kuvan ja sen ystävälliset äidinkasvot", vaikka välillä onkin sataa ropsauttanut "karjankynteen" kuten vanha sanonta kuuluu. Tämmöisiä matkakertomuksia on ilo lukea, koska kaikesta huokuu kirjoittajan omakohtainen kokemus osana maisemaa, jonka olet ymmärtänyt hienosti ja oivaltavasti. Sitä ei moottoripelillä kulkeva koskaan ehdi nähdä. Sinä ilmaiset näkemäsija kokemasi kauniisti uskomattoman kesäisen illan rauhan tyyssijan, järviotoksesi yläpuolella. Sinulla on ollut silmää myös upealle arkkitehtoniselle luomuksellle eli Petäjäveden kiviselle rautatien holvisillalle: hieno esteettinen havainto! Viihteentekijän ja laulujen sanoitajan Jukka Virtasen kotimaisemasta Jämsänkoakelta alkanee road moviesi viimeinen etappi kohti Manchesteria: onnea ja voimia (joita sinulla on erinomaisen kuntosi lisäksi) maratonmatkasi loppurutitukselle. Lujat ja lämpimät halaukset. Isä P.S. Markulta ja Merjalta terkkuja, Markku soitti eilen ja kyseli sijaintiasi. "On sillä Johanneksella rautainen kunto", hän totesi. Muistanet sen kortin Kyllikille. Sama

    VastaaPoista