8. kesäkuuta 2010

Genevessa on lamminta. Viime viikonloppuna oli kirkkaasti yli 25 astetta auringossa, ja lampo vain lisaantyy kesan edetessa. Oli varsin vetela olo, eika huvittanut tehda mitaan. Mitenkahan heinakuussa kay, kun saa lampenee entisestaan... Taytyy varmaan vaihtaa yolenkkeihin (skandien puutteessa pakko kirjoittaa o:lla).

Kavin hakemassa kuukausilipun paikallisiin julkisiin kulkuvehkeisiin. Nyt saan siis ajella mielin maarin ristiin rastiin ympari Genevea. Julkinen liikenne on toistaiseksi toiminut hyvin, ja sporilla on suhailtu sinne sun tanne. Ranskaan liikenne on harvempaa, mutta sinnekin paasee. Hain samalla alennuskortin juniin, jolla saan liput alehinnoin. Se tuleekin tarpeeseen, koska junalla olisi tarkoitus kayda ainakin Davosissa ja mahdollisesti Zurichissa.

Toissa aloitimme mallinnusohjelma ANSYS:n kayton. Sita kaytetaan lujuuslaskennassa ja simuloimaan rasitusten vaikutusta erilaisiin rakenteisiin. Aalto-yliopistossa opetettiin eraan toisen ohjelman kayttoa. ANSYS on jollain tavalla samanlainen, mutta uuden kayttoliittyman opiskelemiseen menee aikaa. Mallinnuksen eri vaiheet ovat kuitenkin liki samat molemmissa ohjelmissa. ANSYS on kuitenkin hieman helpompi kayttaa. Treenikappaleen luominenkin onnistui parin valmiin ohjekappaleen jalkeen.


Paasimme taiteilemaan varikkaita kuvia virtausmallista. Kuvassa on mallinnettu ilman virtausta kahden sylinterin valisessa tilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti